Thursday 22 November 2012

Kosmetika


Kosmetika moterims ir vyrams – būtinybė ar užgaida?

Kosmetika
Kosmetika
Joks rytas neprasideda be puodelio kavos ar arbatos ir bent šiek tiek kosmetikos. Jau seniai kosmetika naudojama ne tik moterų, bet ir vyrų. Jie tepasi kremu, skutasi su ypatingomis, odą švelninančiomis, putomis ir mėgaujasi gaiviu losjonu po skutimosi. Moterų grožio rinkinys – gerokai didesnis. Kosmetika dailiajai lyčiai yra neatskiriama kasdienybės dalis. Tačiau yra ir tokių, kurie beveik nieko nenaudoja ir dvejoja, ar kosmetika apskritai yra tokia veiksminga, kaip teigiama.

Kokybės ir kainos santykis

Kodėl kokybiška kosmetika, įvairios jos priemonės tokios svarbios? Ar labai skiriasi kremas ar losjonas, pirktas prekybos centre už kelis litus, ir profesionalūs gaminiai? Specialistai vienareikšmiškai sako, kad jų skirtumas – akivaizdus ir labai didelis. Tiesa, ne visi pigūs produktai būna prasti. Galima drąsiai pirkti rankų kremą kasdienai už kelis litus. Arba veido odą palepinti molio kauke, kainuojančia iki penkių litų. Tačiau norint atstatyti ar užtikrinti odos drėgmės balansą, išsigydyti spuogus ar sustabdyti raukšles, teks ieškoti kur kas kokybiškesnės kosmetikos.

Kur įsigyti?

Šiandien nesunku įsigyti tų pačių priemonių, kurias profesionalūs kosmetologai naudoja brangiuose ir prestižiniuose salonuose. Tikrai puiku, kad kosmetika profesionalams įperkama ir visų paprastų žmonių, norinčių būti sveikais ir gražiais. Daugelį produktų galima įsigyti iš pačių kosmetologų. Tačiau ne paslaptis, kad jie kosmetikos gaminius parduoda gerokai brangiau, nei perka iš platintojų. Išeitis – patiems susirasti konkrečios kosmetikos platintojus ar gamintojus Lietuvoje. Nemažai kokybiškos kosmetikos parduoda specializuotos vaistinės, pvz., Vilniaus universiteto vaistinė sostinės centre ar Gedimino vaistinė Kaune. Vis dėlto pats patogiausias ir greičiausias būdas – kosmetika internetu.

Internetiniai patarimai

Internetu ne tik patogu pirkti, bet ir sužinoti apie kosmetikos produktus informacijos ir atsiliepimų. Tiesa, kas kitam netiko, tau gali pasirodyti stebuklas. O kosmetika tau atrodanti prasta, kitam gali būti labai gerai veikianti. Tad šimtu procentu pasitikėti patarimais internete negalima. Vis dėlto bendrą įspūdį susidaryti tikrai pavyks. Be to, diskusijų grupėse dalijamasi karščiausiomis naujienomis – kur įsigyti kosmetikos gaminių pigiausia, kur vykdomos akcijos ir pan. Akcijų galima paieškoti ir patiems, internete įvedus kosmetika akcijos ar kosmetika pigiau.

Populiariausios linijos

Vienos populiariausių kosmetikos produktų linijų – Anna Lotan kosmetika ir kosmetika mary kay. Šių gaminių moterys ir vyrai ieško internetu dažniausiai, apie juos daug diskutuoja, vieni kitiems patarinėja, ką įsigyti verta, o ką – nelabai. Kosmetologė Ksenija dirba su abiem kosmetikos linijomis. Ji sako, kad tai tikrai verti dėmesio produktai. „Anna Lotan gaminiai šiek tiek švelnesni, su jais rezultato pasiekti užtrunka ilgiau. Tačiau ši kosmetika labai gerai tausoja itin dirglią, šerpetojančią, spuogų išvargintą odą. O Mary Kay kosmetika suteikia galimybę greičiau pamatyti rezultatą – ypač kovojant su raukšlėmis, norint atstatyti sausos odos drėgmę“, – sako meistrė Ksenija. Ji taip pat džiaugiasi ir dekoratyvine Mary Kay kosmetikos gaminių linija.

Vyrais rūpinasi moterys?

Vyrams Mary Kay taip pat siūlo visą liniją jų odą puoselėjančių produktų. Ksenija pastebi, kad vyrai dažniausiai naudoja skutimosi putas, kremą ar losjoną po skutimosi ir tik retkarčiais – maitinamąjį ar drėkinamąjį veido kremą. Specialistės nuomone, tinkamas dieninis, naktinis arba universalus kremas vyrams toks pat būtinas kaip ir moterims. Kitaip ankstyvų raukšlių, sudirgimo išvengti nepavyks. Patartina naudoti tokius kremus, kurie turi gana aukštą SPF, t. y. saugo nuo žalingų saulės spindulių. Taigi kokybiška kosmetika vyrams irgi labai svarbi. Ksenija pastebi, kad vis daugiau moterų tai supranta ir savo antrosioms pusėms nuperka tinkamų gaminių. Tačiau geriausia būtų, jei patys vyrai rūpintųsi savimi. Juk kosmetika reikalinga ir norint būti gražesniais, ir sveikesniais.