Thursday 15 November 2012

Kompresinės kojinės

Kompresinės kojinės – ligoms gydyti ir profilaktikai

Kompresinės kojinės
Kompresinės kojinės
Moterų kojos – tai moteriškumo simbolis ir pasididžiavimas. Kasdien būtent joms tenka didelis krūvis ir darbas. O pailsėti ne visada yra kada. Ilgas sėdimas, stovimas darbas, nuolat dėvimi aukštakulniai vargina kojas. Jas reikia prižiūrėti ir puoselėti. Nuo per didelio krūvio gali išsivystyti lėtinis veninis nepakankamumas. Ką daryti? Kaip to išvengti? Vienas iš šiuolaikinių būdų padėti savo kojoms – kompresinės kojinės.  Tai specialios elastinės kojinės, kurios tolygiai apspaudžia koją ir neleidžia kraujui kauptis venose. Tokios kojinės yra mūvimos, gydant venų ligas ar siekiant išvengti šių ligų vystymosi.

Kada dėvėti?

Kompresinės kojinės dėvimos bet kada. Jas galite dėvėti namuose, darbe, svečiuose, eidami pasivaikščioti. Specialistai pataria dėvėti kompresines kojines po chirurginių kojų operacijų, taip pat daug keliaujantiems žmonėms, nes ilgose kelionėse, kojoms gaunant didelį krūvį, taip pat atsiranda galimybė susiformuoti venų ligoms. Specialios kojinės padeda kraujui lengviau pasiekti širdį. Šios kompresinės kojinės taip pat naudingos visoms moterims, jaučiančioms kojų nuovargį vakare. Plonos kompresinės kojinaitės gali būti nešiojamos ir kiekvieną dieną.

Kas turi dėvėti?

Kompresinės kojinės yra naudingos aktyviems, daug keliaujantiems, judantiems žmonėms. Jas gali naudoti pardavėjai, padavėjai, kirpėjai, žmonės, daug dirbantys ofisuose, prie kompiuterio. Šių kojinių galite įsigyti vaistinėje ar specialioje ortopedijos parduotuvėje. Gydomosios kojinės yra paskiriamos gydytojo pagal paciento situaciją. Gali būti skiriamos, nustačius lėtinį veninį nepakankamumą, po venų operacijos ar esant rizikos grupėje susirgti venų ligomis. Gydytojai pabrėžia, kad šias kojines gali dėvėti ne tik moterys, bet ir vyrai. Yra nemažai vyrų, kurie taip pat skundžiasi venų problemomis, taigi, šios kojinės yra puiki išeitis.

Kaip išsirinkti?

Specializuotose ortopedijos parduotuvėse Jūs rasite platų šių kojinių pasirinkimą. Parduodamos ne tik kompresinės kojinės, bet ir kompresinės pėdkelnės. Pagal savo poreikius galėsite išsirinkti dydį ir klasę. Jūs rasite ir ilgų kojinių iki kelių, ir visai trumpučių, taip pat pėdkelnių. Spalvų gama pakankamai plati, tačiau dažniausiai tokios kojinės būna juodos ar šviesiai rudos, kad būtų lengva jas derinti prie bet kokio apsirengimo stiliaus. Taip pat galite rinktis iš ne vienos firmos. Kas geriau: kompresinės kojinės sigvaris ar maxis kompresinės kojinės? Tai sprendžia patys klientai, atsižvelgdami į savo poreikius, prekių pasiūlą bei kainą.

Kokia kaina?

Be abejo, kad kompresinių kojinių kaina yra šiek tiek didesnė nei paprastų kojinių. Bet juk ir jų nauda žymiai didesnė. Tai gydymas ir priežiūra, reikalinga Jūsų kojoms apsisaugoti nuo rimtų venų ligų. Vis populiaresnės tampa kompresinės kojinės kaina dažniausiai priklauso nuo kojinių dydžio, stiliaus, klasės. Norintiems pirmą kartą išbandyti ir neišleisti daugiau pinigų nei įprasta, aktualios grupinio pirkimo svetainėse siūlomos kompresinės kojinės akcija šiems produktams čia skelbiama beveik kasdien. Tai puikus šansas nebrangiai išbandyti produktą arba įsigyti didesnį kiekį reikalingų gydymui kojinių.

Kompresinės kojinės ir nėštumas

Nėštumo metu ypač padidėja krūvis kojoms. Dėl nuolatinio vaisiaus augimo, kraujagyslės tampa mažiau elastingos, pasikeičia kraujo tūris ir sudėtis. Dėl šių priežasčių ir moters svorio didėjimo, kojoms tenka itin daug krūvio ir neįpratusioms kojoms tampa sunku. Normalu, kad būtent nėštumo metu atsiranda rizika išsivystyti venų ligoms. Būtent šiuo laikotarpiu gydytojai pataria saugoti kojas ir dėvėti kompresines kojines kasdien. Jų pagalba kraujas lengviau tekės kojų venomis ir jausis mažiau nuovargio. Kompresinės kojinės naudingos ir po gimdymo, kada mamos daug stovi, nuolat nešioja naujagimį, mažai miega. Sunki dienotvarkė taip pat apsunkina kojas, nes jos neturi laiko atsipalaiduoti.